2016 Sürdürülebilir İş Ödülleri Bugün Veriliyor

0
547

2016 Sürdürülebilir İş Ödülleri Bugün Veriliyor

“2016 Sürdürülebilir İş Ödülleri” bugün, Swisssotel The Bosphorous’da yapılacak tören ile sahiplerini buluyor.

İş dünyasını ve ekonomi çevresini bir araya getirecek olan gecede, bugünkü neslin ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayan, sürdürülebilir iş modellerini hayata geçiren şirketler ödül alacak.

Topluma ve Dünyaya katkı sağlayan şirketleri, 3. kez ödüllendirecek olan “Sürdürülebilirlik Akademisi”; bu yıl ki katılımcılarını 9 ayrı kategoride değerlendiriyor. Markaların sürdürülebilir iş modellerinin; Sosyal Etkisini, Sürdürülebilirlik İletişimini, İş Birliğini, Tedarik Zincirini, Su, Karbon ve Enerji, Atık, Çeşitlilik ve Dahil EtmeYönetimini ayrı ayrı değerlendiren jüri, bu yıl ilk kez Start-Up kategorisinde de şirketleri ödüllendirecek.

İş dünyasının farklı alanlarındaki iş modellerinin ödüllendirildiği “Sürdürülebilir İş Ödülleri” için 30 Mayıs’ta başlayan başvuru süreci, 2 Eylül’de sona erdi. 27 kişilik“Sürdürülebilir İş Ödülleri Jürisi”, alanında lider İş Kadınlarından, İş Adamlarından ve Akademisyenlerden oluşuyor. 18 Ekim Salı günü açıklanacak olan Sürdürülebilir İş Ödülleri; Sosyal Etki, Sürdürülebilirlik İletişimi, İş birliği, Tedarik Zinciri Yönetimi, Su Yönetimi, Karbon ve Enerji Yönetimi, Atık Yönetimi, Çeşitlilik ve Dahil Etmekategorilerinin yanı sıra ve bu yıl ilk kez Start-Up alanında da veriliyor.

Türkiye’nin önemli kar amacı gütmeyen kuruluşlarından biri olan Sürdürülebilirlik Akademisi; sürdürülebilir iş modellerine geçişi sağlamak, iş modellerinde kökten değişimi teşvik etmek için dünyayı sürdürülebilir markalar ile yenilemek, dünya kaynaklarının gelecek nesilleri düşünerek tüketilmesini sağlamak için çalışıyor. İnsana yakışır işler ve iş koşulları içinde çalışılmasını teşvik etmek, kadınlara eğitim ve ekonomik gelişim fırsatları sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editöre NOT:

Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında:

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir dünya için; iş dünyasının geleceğini şekillendirmek; değişim yaratmak ve bu değişimi yönetmek; en yeni gelişmelerin tartışılmasına ve yeni düşünce sistemlerinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında çalışmalarına başlamıştır.

Metin Kutusu: İletişim İçin:Özlem Süer & Eylen Süer // SUER PR – İletişim Ajansı – 0531 603 21 29 –0532 346 89 63 medya@suerpr.com – www.suerpr.com.trSürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. İş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimi, büyümesi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişmesi için global yaklaşımla çalışmalar yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile araştırmalar, konferanslar, seminerler, workshoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir.