Türkiye Vodafone Vakfı’ndan Genç Kızları Güçlendirme Projesi “Kızlar Atakta”ya Destek

0
768

31 Ağustos 2016 – Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Kalkınma Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirilenDüşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin sanat yoluyla sosyal hayata katılımı için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteklediği Düşler Akademisi Kaş’ın ev sahipliğinde, Alternatif Yaşam Derneği tarafından, EMpower Vakfı’nın katkılarıyla ilk kez geçen yıl uygulanmaya başlayan Genç Kızları Güçlendirme Projesi“Kızlar Atakta” (www.kizlaratakta.org), bu yıl da zengin içerikli açık hava eğitim programlarıyla devam ediyor.

Bu doğrultuda, Türkiye Vodafone Vakfı’nın “Soma’da Önce Kadın Projesi” ile desteklediği kadınların kız çocukları “Kızlar Atakta” projesi kapsamında sportif aktivitelerden sanat ve kişisel gelişim faaliyetlerine kadar çeşitlenen eğitimlerini tamamladı. Doğa aktiviteleriyle sosyalleşen ve kişisel gelişim eğitimleriyle güçlenen, yaşları 12 ile 18 arasındaki öğrencilere Vodafone Gönüllüleri de eşlik etti.

“Bölgede el işi üretiminin merkezi” olması hedefiyle yoluna devam eden Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nde eğitim alan kadınlar da Düşler Akademisi Kaş’ta el emeği göz nuru ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Kız öğrencilerin kendilerine özgü yeteneklerini keşfettikleri ve deneyimsel öğrenmenin öne çıktığı “Kızlar Atakta” programı ile yaz sonuna kadar toplam 150 genç kızın eğitimlerle güçlendirilmesi hedefleniyor.

Gizem Keçeci: “Amacımız, geleceğin güçlü kadınlarının yetiştirilmesine destek olmak”

Türkiye’de kadınların ekonomik ve sosyal hayata tam katılımlarını gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, şunları söyledi:

“Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak hedefiyle kadın ve engelliler başta olmak üzere sosyal yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, kadınların güçlendirilmesi ve engellilerin hayata tam katılımı öncelikli odak alanlarımızı oluşturuyor. 670 bine yakın kadına ulaşan ‘Vodafone Önce Kadın’ programı altında KAGİDER ve Soma Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz ve 10 ay gibi bir sürede ‘kadınların güçlendirilmesi yoluyla kırsal alanda sürdürülebilir kalkınma’ konusunda Birleşmiş Milletler’de tüm ülkelere örnek gösterilen Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi projesiyle bölgedeki kadınlara gelir kapısı yaratıyoruz. 2008 yılında Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi ile de engelli ve dezavantajlı gençlere aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için fırsatlar sağlıyoruz. Biri İstanbul diğeri Kaş’ta olmak üzere iki Düşler Akademisi merkezimiz bulunuyor. 20 dönümlük arazide kurulan ve gerçek bir köy gibi tasarlanan Düşler Akademisi Kaş’ta katılımcılar, sosyal ve sanat eğitimlerinin dışında, su sporlarından ekolojik tarıma, birçok faaliyetle kendilerini geliştirebiliyor. Şimdi de bu iki projenin imkânlarını kızlarımızı geleceğe hazırlamak için kullanıyoruz. ‘Kızlar Atakta’ projesi kapsamında Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nde eğitim alan kadınların kız çocuklarını Düşler Akademisi Kaş’ta ağırladık. Somalı kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına destek olurken, onların kız çocuklarının kişisel ve sosyal alanda kendilerine olan güvenlerinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla Alternatif Yaşam Derneği’nin EMpower Vakfı katkısıyla hayata geçirdiği bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde kalkınmanın ve hedeflere ulaşmanın ancak kadınlarımızın ekonomiye daha aktif katılımıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, kadınlarımızın ve genç kızlarımızın güçlendirilmesine yönelik bu tür projelere destek olmaya devam edeceğiz.”